Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/arenacom/public_html/mediatoricuexperienta.ro/index.php:4) in /home/arenacom/public_html/mediatoricuexperienta.ro/libraries/joomla/session/session.php on line 658

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/arenacom/public_html/mediatoricuexperienta.ro/index.php:4) in /home/arenacom/public_html/mediatoricuexperienta.ro/libraries/joomla/session/session.php on line 658
Dorin Valeriu Badulescu, presedintele Consiliului de Mediere

Nascut in 1976, m-am maturizat in perioada atat de framantata a tranzitiei ajungand sa inteleg ca problema esentiala, pe care fiecare dintre noi o avem in fata, o reprezinta reasezarea ordinii sociale si economice. Astfel, dupa terminarea Colegiului National B.P. Hasdeu din Buzau, 1990-1994, am urmat in paralel Facultatea de Relatii Economice Internationale a Academiei de Studii Economice Bucuresti, 1994-1998, si Drept juridic la Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti, 1995-1999, lucrand in acelasi timp ca Referent la Ministerul Industriilor si Comertului, 1997-1998. Apoi, din 2000, mi-am deschis propriul cabinet de avocatura intrand in Baroul Buzau.

In acelasi timp, in paralel cu activitatea profesionala, inscriindu-ma in PNL, am desfasurat o intensa activitate politica si sociala, activand in comisia pentru administratie publica locala, juridica, de disciplina, apararea ordinii publice, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti, dar si ca vicepresedinte de filiala, facand parte si din delegatia permanenta teritoriala. Ales in Consiliul Municipal si apoi in cel Judetean, am desfasurat o activitate sustinuta pentru dezvoltarea orasului si a judetului pe care le cunosc atat de bine si in care am initiat numeroase proiecte care mi-au adus nenumarate satisfactii si aprecierea colaboratorilor.
Intreaga experienta acumulata in acesti ani m-a ajutat sa inteleg in profunzime problemele sociale, economice si personale cu care ne confruntam astazi in societatea romaneasca. Am inteles in acelasi timp unde si de ce justitia noastra suprasolicitata este practic sufocata. Am inteles de ce de atatea ori hotararile judecatoresti nu reusesc sa multumeasca nici una dintre partile aflate in litigiu si inca si mai rar sa stinga propriu-zis conflictul. Am avut posibilitatea sa inteleg in acelasi timp cat de mult este afectata viata fiecaruia dintre noi de aceste conflicte care treneaza si ne consuma atata timp, energie si bani. Astfel, am fost fericit, atunci cand au aparut primele oportunitati de calificare in domeniul medierii, sa pot sa studiez si sa imbratisez acest domeniu pe care il consider esential pentru dezvoltarea si bunul mers al societatii noastre. Imediat m-am implicat intr-un efort colectiv al celor care atunci incercau sa implementeze medierea in Romania, contribuind in mod sistematic, an de an, la organizarea acestei profesii noi si fundamentarea ei, atat legislativa, cat si a practicii propriu-zise.
Intreaga activitate si experienta acumulata mi-au permis sa inteleg rapid atat partea tehnica si formala, cat si practica medierii, dar m-au ajutat in acelasi timp sa patrund in aspectele atat de importante ale dinamicii unui conflict, ale modului in care se dezvolta un conflict si ale modului in care el poate fi rezolvat in mod eficient spre folosul tuturor celor implicati. Si trebuie sa recunosc faptul ca satisfactiile obtinute din rezolvarea a nenumarate conflicte au fost imense, justificand din plin eforturile depuse.
Atat ca membru fondator al Asociatiei Centrului de Mediere Buzau, cat si ca formator, expert si evaluator in mediere, iar apoi si in calitate de presedinte al Consiliului de Mediere m-am implicat in toti acesti ani in fundamentarea si dezvoltarea teoretica si institutionala a medierii, insa principala satisfactie o gasesc zilnic in rezolvarea numeroaselor conflicte pe care reusesc sa le solutionez. Fiecare conflict este diferit, fiecare implica oameni cu propriile lor particularitati, insa, de fiecare data, un conflict rezolvat ajuta persoanele implicate sa depaseasca o problema critica si sa mearga impacate si satisfacute mai departe. Este, din punctul meu de vedere, cea mai mare satisfactie. Prin mediere, reusesc sa ajut oamenii sa economiseasca timp si bani si sa obtina cele mai bune rezolvari ale conflictelor cu care se confrunta. Satisfactia lor este bucuria mea.

Mai multe informatii gasiti accesand: www.dorinbadulescu.mediatorcuexperienta.ro.

Telefon:

0725.93.09.84